ossOrtodoxa scouter i Sverige välkomnar två nya scoutkårer till stora familjen.

Med stor glädje välkomnar OSS två nya kårer en i Stockholm och den andra i Norrköping. Ava Pavly scoutkår i Tensta- är en kopt ortodox scoutkår som bedriver scoutverksamhet och som kommer att ingå i en utvecklingsplan av OSS. och Tre klöver scoutkår i Norrköping är en nystartad scoutkår som kommer att bedriva både musik och scoutverksamhet som grunder sig i den syriska ortodoxa kyrkans lära.

Stort grattis till både kårerna och vi tillsammans med andra kårer kommer att ha en kanon samarbete. #ViAllaÄrOSS #OSS

الجمعية الكشفية الارثوذكسية ترحب بفوجين جدد الى عائلة الجمعية

بفرح نعلن عن تأسيس فوجين كشفيين جدد الاول يقع في العاصمة ستوكهولم والثاني في مدينة نورشوبنج. فوج القديس افا بافلي هو فوج قبطي ارثوذكسي تأسس حديثا ويقع في ستكهولكم وسيقدم الفوج التعليم الكشفي المستند على تعاليم الكنيسة القبطية. فوج Treklöver في مدينة نورشوينك تأسس ايضا حديثا وسيقوم الفوج بتعليم الموسيقى والمنهاج الكشفي المستند على تعاليم الكنيسة السريانية الارثوذكسية.

نقدم احر التهاني للفوجين ونشكر جميع من ساهم بتأسيسهم ونأمل بتعاون كبير مع جميع افواج الجمعية.