Om SOSF

Suryoyo Ortodoxa scoutförbund -SOSF, är en ideell paraplyorganisation för 23 Syriska ortodoxa scoutkårer som finns runt om hela Sverige. Organisationen startades februari 2013 och idag har runt 1 500 medlemmar. SOSF har en kristen-ortodox värdegrund som vilar i aposteln Paulus förkunnande: ”Tro som är verksam genom kärlek” (Gal 5:6). Organisationens syfte är att utveckla barn och unga till trygga och ansvarsfulla kristna-ortodoxa medborgare, att utbilda unga personer till trygga scoutledare, att skapa mötesplatser för alla Suryoyo ortodoxa scouter, att bevara SOSF medlemskårers enskilda scouttraditioner så som orientalisk instrumentalmusik och ceremonier och att stödja de lokala scoutkårer.

Vi tror på att vi växer och utvecklas genom möten. SOSF, som många av våra medlemmar beskriver är en riktig familj för alla sina medlemmar, där de möts genom super härliga aktiviteter som alla kan delta i. För genom möten skapas goda och värdefulla relationer som fortsätter livet ut. Genom SOSF träffas barndomsvänner som kriget i hemlandet har splittrat. Genom SOSF träffas medlemmarna och blir vänner oc

Organisationens syfte är att utveckla barn och unga till trygga och ansvarsfulla kristna-ortodoxa medborgare, att utbilda unga personer till trygga scoutledare, att skapa mötesplatser för alla ortodoxa scouter. Att bevara OSS medlemskårernas enskilda scouttraditioner så som orientalisk instrumentalmusik och ceremonier. Att stödja de lokala scoutkårer och regioner som tillhör organisationen. Att ansvarar för nationell och internationell samverkan och representationer.Suryoyo Ortodoxa scoutförbund -SOSF, är en ideell paraplyorganisation för 23 Syriska ortodoxa scoutkårer som finns runt om hela Sverige. Organisationen startades februari 2013 och idag har runt 1 500 medlemmar. SOSF har en kristen-ortodox värdegrund som vilar i aposteln Paulus förkunnande: ”Tro som är verksam genom kärlek” (Gal 5:6).